Beşamel Sos

Besamelsos_sedefuzerprakash

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı beyaz un
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Bir tencereye yağ ile un koyulur. Hararetli ısıda yağ, una yedirilir ve biraz pembeleştirilir. Devamlı karıştırarak ve ezerek yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz ve karabiber atılıp krema kıvamına gelene kadar pişirilir.

NOT: Beşamel sosu bir çok sebze üzerinde güzel oluyor, haşlanmış karnıbaharın üzerine döküp fırınlayınca da harika oluyor. Onu ayrıca yazıcam zaten.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s