Sade Makarna

Sade_makarna_sedefuzerprakash

4 Kişilik

Malzemeler

  • 1 paket Makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya 1 çorba kaşığı margarin – tereyağ (isteğe göre yağı değişir)
  • Tencerenin yarısını dolduracak kadar kaynar su

Yapılışı

Tenceredeki su kaynayınca makarnayı koy. 2 tatlı kaşığı sıvı yağ koy ki birbirine yapışmasın. İsteğe göre (ben biraz diri severim) 6 dakika kadar pişir. 1-2 tane makarnayı öncelikle dene ki sertliğine ona göre karar ver. İstediğin kıvama gelince makarnayı süz ve sudan geçir. Tencerede yağını erit, tuzunu koy ve  makarnayı ekle, karıştır, ısıt. Sade makarna servise hazır. Misss..

SERVİS İÇİN NOT: Makarnayı tabağa koyduğunuzda üzerine ekeceğiniz herhangi bir yeşillik ve küçük bir domates parçası görüntüyü çok şık hale getiriyor..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s