Damla Çukulatalı ve Cevizli Muzlu kek

banana-chocolate-chip-bread

“Banana Bread diye bildiğim bu muhteşem oluşumun yapılışı zor zannediyordum. Meğer mixer bile kullanmaya gerek yokmuş. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum, hem kolay hem muhteşem Tüleyman”

Başlamadan önce Fırınınızı 200 dereceye (400F) ayarlayın!

(Eloş ve annesi’nin lezziz tarifi)

(6-8 kişilik)

Malzemeler

  • 2 orta boy su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma tozu (Türk kabartma tozu olmayanlar için 1 çay kaşığı baking powder ve 1/2 çay kaşığı baking soda)
  • 1/2 orta boy su bardağı Toz şeker
  • 1 cimcik Tuz
  • 2/3 orta boy su bardağı hafif dövülmüş Ceviz
  • 1/2 orta boy su bardağı Damla çukulata (şu minik çukulata parçalarından yani Chocolate chip Defnecim 🙂 )
  • 1/2 paket Vanilin (Vanilin olmayanlar için 1 çay kaşığı Vanilla Extract)
  • 3 büyük eskimiş Muz (Ben muzları aldım 4 gün bekletip, eskittim)
  • 1/2 orta boy su bardağı oda sıcaklığında mayışmış veya eritilmiş Margarin veya Tereyağı (Mikrodalgada 15 saniyede eritebilirsiniz, yalniz cayır cayır kaynamasın, sadece erisin)
  • 2 Yumurta

Yapılışı

Un, kabartma tozu, toz şeker, ceviz, tuz, damla çukulata ve vanilini bir kapta kaşıkla karıştırın. Eskimiş muzları ayri bir kapta iyice ezin veya rondodan geçirin (daha kolay oluyor) ve diğer malzemeye katın, iyice kaşıkla karıştırın. Erimiş yağ ve yumurtanızı da katın tekrar karıştırın. Karışımınızı kek kalıbına dökün (ince uzun kek kalıbına dökmenizi tavsiye ediyorum, çünkü bunun özelliği ekmek gibi görünmesi) ve 180 dereceye ısıtılmış fırında en az 40 dakika pişirin. 40. dakikada keke kürdan batırın, eğer kürdan çıkarken yapışmıyorsa kekiniz hazır demektir. Fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin ve servis edin. Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s