Zuzu’nun Meşhuuur Rulo Pastası

“Az önce Zuhal’in (tarif sahibi arkadaşım) evinden koşarak geldim, gözlerimle şahit olduğum bu mucizeyi ben de evde deneyeyim dedim. Yaptım, şahaaaane oldu”

Başlamadan fırınınızı 180 dereceye ayarlayın (360F), o bi ısınsın..

NOT NOT NOT: “Risk almayayım, rulo yapamayabilirim, yaparken kek kırılırsa sinir olurum” derseniz, normal kek kalıbında yapın, arasına malzemeyi koyun, üzerine pudingi yapıştırın gitsin. Lezzet aynı şahane lezzet.. Ben öyle yaptım. Benim yaptığım şekli aşşağıdaki fotodur..

Rulo Pasta by sedefuzer

Kek Malzemeleri

  • 4 Yumurta
  • 3 Türk kahvesi fincanı Toz Şeker
  • 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu (taze)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (VEYA 1 tatlı kaşığı Baking Powder + 1 tatlı kaşığı Baking Soda)
  • 4 Türk kahvesi fincanı Beyaz Un

Krema Malzemeleri

  • 2,5 Tepeleme dolu yemek kaşığı Un
  • 1 Büyük çay bardağı (Ajdalardan 🙂 ) Toz Şeker
  • 500 ml. Süt
  • 1 Paket Vanilin (Vanilla extract kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı)
  • 1,5 Yemek kaşığı Tereyağ

İç Malzemeleri

  • 2 Büyük Muz
  • İsteğe bağlı olarak hem içi hem de dışı için çilek, böğürtlen, kiwi, nar.. nasıl isterseniz (sadece muz da olur, bunlar ekstra),
  • Ve yine isteğe bağlı dövülmüş ceviz, fındık vs. koyulabilir,
  • Üzeri için tarçın veya pudra şekeri kullabilirsiniz, tamamen keyif..

Yapılışı

Kek: Bir kaba 4 yumurtayı kırıp, yumurtanın rengi hafif açılıncaya kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve yumurta köpürene dek çırpın. 1 tatlı kaşığı limonu ayrı bir kaba sıkın, üzerine 1 paket kabartma tozu ekleyip, karıştırın, biraz köpürecek, panik yok. Bu karışımı yumurta karışımına ekleyin, mikserinizi hızlı çırpmaya alın ve biraz daha renginin açıldığını görene dek çırpın. En son unu ekleyin. Karışımın unu iyice benimsedigini görene kadar normal derecede çırpın. Kenara koyun. (Toplam çırpma işiniz el mikseri ile yaklaşık 10 dk)

Normal fırın tepsisinin içini ister yağlı kağıdı hafif kenarlardan taşıcak şekilde serin, isterseniz tepsinizi tereyağına bulayın, önemli olan bu kekin asla yapışmaması. Çünkü fırın tepsisine yayılan kek ince olacak ve çıkartırken kırılmaması lazım. (VEYA yukarıda düştüğüm notu dikkate alın ve rulo yapmak için kasmayın, normal kek kalıbını yağlayın koyun, ılınınca ortasından kesin, malzemeyi içine koyun vs.) Kek karışımını tepsinin içine eşit şekilde yayın (spatula yardımı alabilirsiniz:) ) Tepsiyi fırına koyun ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Gözünüz fırında olsun, kekin üzeri kızarmadan fırından almanız gerekiyor. Baktınız ki kenarları hafif pembeleşti, keke bir kürdan batırın, eğer kürdan yapışmadan çıkıyorsa kek hazır demektir. Kekin çok fazla pişip, kıtır olmaması gerekiyor.

Puding: Kek fırındayken, puding yapacağınız küçük tencerenin içine un, toz şeker, süt, vanilin ve tereyağı koyup, hiç durmadan orta ateşte karıştırarak puding haline gelene kadar bekleyin. Malzemesi top top olmamalı, baktınız ki top oluyor, en son el blenderı ile çırpın. Çok koyu kıvamda yapmayın ki sürmesi kolay olsun.

Kek ve pudingi ılıtın, kekiniz zaten 10 dakika da ılınıyor, puding malzemenizi de ocaktan aldıktan sonra kaşıkla biraz karıştırarak havalandırın, ılıtın. (Umarım kekiniz fırın tepsisinden yapışmadan çıkmıştır.) Pudingin 4/1’ini içi, 4/3’ünü dışı için kullanacağız. Kekin içine ince bir tabaka puding sürün, 2 büyük muzu tepsi başlagıcındaki kek kısmına kesmeden yerleştirin, sonra muzun üzerine biraz daha puding sürün ve keki rulo yapmaya başlayın. Sunum tabağınızın orta kısmına biraz puding sürün, kekin kapatma kısmını tabağın pudingli yerine isabet ettirerek koyun, ki açılmasın. Üzerine geri kalan pudingi sürün. En son da istediğiniz malzemelerle süsleyin. Tarçın veya pudra şekeri serpebilirsiniz, çilek, kiwi, böğürtlen, nar vs. yerleştirebilir, aralara da ceviz, fındık vs. yapıştırabilirsiniz. AFİYET OLSUUUUUUUN!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s