Kaymak yapalım..

Screen Shot 2015-02-01 at 8.05.09 AM

“Senelerdir özlemini çektiğimiz kaymağın tarifini sonunda bulduk. Elbette Türkiyedeki ile tıpa tıp aynı değil ancak baya benziyor, özleminizi gideriyor. Tarifi arkadaşım Ayşenur’dan aldım, sonra internette resimli versiyonunu buldum ve denedim. Şiddetle tavsiye ediyorum.”

Malzemeler

  • 2 litre Heavy Wipping Cream (Türkiyede Çiğ Krema diye geçiyormuş)
  • 1 litre Süt

Yapılışı

Derin bir tencerede 2 litre heavy wipping cream ve 1 litre sütü bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı borcama dökün, derin tencereyi kaynamış su ile doldurun, ocağa, kısık ateşe koyun. Borcamı bu kaynayan tencerenin üzerine dikkatlice yerleştirin ve 10 saat borcamın, alttaki tenceredeki suyun buharı ile pişmesini bekleyin. 10 saatin sonunda borcamı çooook yavaş bir şekilde tencerenin üzerinden alın ve tezgahta soğumaya bırakın. Sonrasında borcamın üzerini strech film ile kapatın ve yine çooook dikkatle buzdolabına yerleştirin. Borcamı taşırken önemli olan alttaki sütün üstteki tornunun üzerine çıkmaması, çalkalanmaması. 24 saat bekledikden sonra dolapdan alın. Borcamın yanından baktığınızda yoğun bir tortunun üst kısımda kaldığını göreceksiniz. Alt kısımda ise kala süt olacak. Kenarından hafifce kesin ve sütü başka bir kaba boşaltın, geri kalan tortuyu yani kaymağı dikkatlice borcamdan alın ve afiyetle yiyin 🙂

Alttaki resimleri bir başka siteden aldım, resmin üzerine basarsanız sizi o tarif sitesine götürecektir. Bir de oradan bakmak isterseniz, buyrun..

Screen Shot 2015-02-01 at 8.00.20 AM

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s